Bijtanken op Bali & Gili
Door: Lars van Lier
Blijf op de hoogte en volg Lars
20 November 2014 | Indonesië, Ubud
Donderdag en vrijdag hebben we in het zuiden van Bali doorgebracht, in Ulu Watu. Op plaatsen waren nog sporen van verwoesting door de tsunami van 2004 te zien, maar verder is het gebied echt prachtig. We hebben die 2 dagen weer scooters gehuurd om langs de kust af te rijden, en daar kwamen we bij verschillende prachtige stranden en dorpjes uit. We hebben weer geprobeerd om te surfen maar vrij snel kwamen we erachter dat de golven in dit gebied van Bali toch een maatje te groot waren voor ons. Veel dorpjes zijn op de klippen gebouwd en dit zag er vaak spectaculair uit. Op donderdag hebben we de zonsondergang over de oceaan gekeken vanaf een terrasje op de klippen in Ulu Watu en op vrijdag bij de tempel net buiten Ulu Watu, en ook dit was erg mooi.
Op zaterdag gingen we richting centraal Bali, naar Ubud. Dit stadje barst van de tempels en cultuur, en is ideaal om de omgeving te verkennen. Wij hebben vooral dat tweede gedaan. Op zaterdag zijn we naar de rijstvelden van Tegalalang geweest, waar we een uurtje door de velden hebben gewandeld. Op zondag besloten we om de actieve vulkaan Batur te gaan beklimmen, die in 2000 zijn laatste uitbarsting heeft gehad. We begonnen op een hoogte van ongeveer 1000 meter, en zijn toen naar de top gelopen die op 1717 meter lag. Door de losse stenen en het zand en as was het vaak uitkijken en dit maakte het op sommige stukken ook redelijk zwaar. Maar na een paar uurtjes lopen bereikten we de top en het uitzicht dat we hadden was indrukwekkend!
Doordat we onze tijd in Ubud vooral besteedde aan het verkennen van de omgeving en het kopen van souvenirs, hebben we helaas geen Balinese dans optredens kunnen zien. Wel hebben we de kunst van het onderhandelen wat beter onder de knie gekregen. Of het nou souvenirs waren of taxiritjes, overal moest om onderhandeld worden.
Op maandag gingen we naar de prachtige Gili eilanden bij Lombok. Wij verbleven op het grootste eiland van de 3: Gili Trawangan. Dit is een zeer toeristisch eiland dat vooral bekend staat om het uitgaansleven. Er zijn veel kroegjes met verschillende soorten muziek. Ook treden er iedere dag live bandjes op, waaronder een paar erg goeie! Op maandag hebben we 's-middags een beetje op het strand geluierd en 's-avonds hebben we wat van het nachtleven geproefd. Op dinsdag besloten we om een snorkel trip te doen rondom de 3 eilandjes. Dit was echt spectaculair! In het glasheldere water zagen we vissen en koraal in alle soorten en kleuren, en zelfs verschillende schildpadden.
Op woensdag gingen we weer met de boot richting Bali, en omdat we nog wat tijd over hadden gingen we nog een paar uurtjes Kuta in. Dit is het meest toeristische stadje van Bali, en leek behoorlijk op de uitgaanssteden aan de Costa Brava in Spanje. Hier hebben we nog wat over het strand gewandeld en de laatste souvenirtjes bij elkaar gekocht, waarna we nog op het strand naar de zonsondergang hebben gekeken. Vervolgens zijn we naar het vliegveld gegaan, en zat deze mooie reis er alweer op.
Na mijn derde keer Indonesië kan ik niets anders concluderren dat het een geweldig land is! Er is veel moois te zien, zowel natuur als cultuur. De mensen zijn er vriendelijk, het eten is er heerlijk, en het is er spotgoedkoop!
Maar ja, nu weer even terug naar het normale leven. Woensdag heb ik examen en dan is mijn semester definitief afgerond. Mijn laatste Koreaantje is afgelopen week ook vertrokken, dus de komende 9 dagen zit ik nog met die ellendige Chinees opgescheept.
Ik houd jullie op de hoogte!
20 November 2014 - 16:55
Margreth:
Lars, super desse ut zoe noa diene zin hebs. Hiel vul succes mit dien exames. En doanoa vul plezeer op dien volgendje reis. Groetjes oet Roy. -
20 November 2014 - 21:28
Jos, Carin, Milou, Sam En Floor:
Hey Lars,
Ut waas weer héérluk om te laeze wie héérluk des dich genoote hebs. SUPER !!! Wat maaks dich toch ongeluifeluk völ sjoeën dinger mët. Noe nog 1 exaame, komendje woonsig en dan kloar, wat dit sjool semester betreftj...
Hieël völ succes woonsig en weer gauw sjrieve hè......
Dikke kus van os allemoal -
21 November 2014 - 21:09
Fam. Verstappen-van Gansewinkel:
Hallo Lars,
Zo te lezen heb je weer een geweldige week gehad. Echt genieten dus!
Je leeft momenteel in echt een andere wereld.
Veel succes woensdag met de laatste leerloodjes en vervolgens verder genieten.
Groetjes uit Weert/Diemen/Utrecht:
Peter, Karin, Sandra, Dennis -
22 November 2014 - 17:14
Jose En Fam. Van Helmond:
Dea Lars, Bie eeder verhaal dich ich " tis toch neet te gluive wat dea Lars doa metmaaktj".
Tis dich geguntj mer hieeeeeel langzaamaan beginne we toch aaf te telle; klopt ut desse nog 7 weake
oetbliefs? Geniet van al ut sjoens en tot in januari !
Jan Jose Lotte (Tungelder) Carlijn ( Nijmegen) en Max (Canada)
Xx -
23 November 2014 - 10:38
Rob En Susan:
Hallo sjoenbreurke!
Ich haaj van Rob en Laura al wat foto's gezeen, wat prachtig zeg!
Hiel fijn om te leaze desse zoe geniets. Det kan bienoa aug neet angers in zoe ein sjoen omgeaving.
Wea winse dich hiel vul succes dees weak mit dien examen en doanoa weer fleenk roondjtrikke en nog mier genieten. Heerlijk!
Wea kieke oet noa dien volgendje verhaal!
Xx Rob en Susan -
23 November 2014 - 12:14
Gerry En Tessy:
dich doa veur die groeëte rotsepartie te zeen stoan is super angers zootse ut knap neet gluive!
en die behoardje bein en veut op het strandtj....
neemse auch get reclaam (folders) met van Indonesië of haatse diej al?
wea zeen erg geïnteresseertj geraakt..
Heej Lars
gooj aafsloeting en succes deez weak oppe Universiteit!
p.s. veur nederlandse begrippe is het wear hiej auch erg sjoeén. ipv ongerwaterfoto's hiel vul portrette van groeëte paddesteul ha ha....echt woar huuër!!
daag Lars xxxxx